Pregled košarice
Pačuli eterično olje (CT Pogostemon cablin)
Pogostemon cablin
Šifra:
ET-PACULI
Stopnja davka
22 %
Cena z DDV:
8,80 €
Dobavni rok
10 delovnih dni!
DODAJ V KOŠARICO

Pačuli eterično olje (CT Pogostemon cablin)

Pačuli je grmičasta rastlina, ki izvira iz tropskih predelov Afrike in Azije. V času, ko je bila Indija angleška kolonija, so pačuli uporabljali za zaščito tekstilnih izdelkov pred molji in drobnim mrčesom. Vonj pačulija (ki nekoliko spominja na vonj starih garderobnih omar) je ponovno preplavil svet v času hipi generacije, ko je bilo moderno tako zanimanje za budizem kot potovanja v Indijo in nošenje tamkajšnjih oblek. Olje danes množično uporabljajo izdelovalci parfumov, kozmetike in mil.

V aromaterapiji je olje pačulija cenjeno zaradi številnih lastnosti: pomaga blažiti vnetja, tonizira, rahlo poživlja, blaži občutke tesnobe in brezvoljnosti, krepi telesno odpornost in deluje kot afrodiziak. V kozmetiki je dragoceno sredstvo za nego kože, saj jo razkužuje, obnavlja, vlaži in pomirja.

- Botanično ime: Pogostemon cablin

- Pridobivanje: parna destilacija listov

- Vonj: grenak, lesni, sladkast, zemeljski

- Intenziteta vonja: izrazita

- Nota: nizka 

- Maksimalna koncentracija RIFM: do 10 % (1 do maks. 20 kapljic na 10 ml)

V MEŠANICAH SE DOBRO MEŠA Z:  Bergamotka, Žajbelj, Geranija,  Mirta, Palmarosa …

 

RECEPTI:

Neposredno vdihavanje (proti utrujenosti): Patchouli**** Poprova meta* Limonska trava****

Kad (pomiritev srbeče kože): Patchouli ***Sivka*** Geranija**

Olje za lokalno vtiranje (nega kože): Patchouli**Mirta** Bergamotka**

Glinena podlaga (za kuhinjo): Patchouli** Vanilija****

OGLEJTE SI ŠE OSTALO PONUDBO IZDELKOV!

Sorodni izdelki

    -5%
    Grelec za olje 250ml + posodica
    Grelec za olje električni
    Stara cena z DDV:
    od 69,00 €
    Akcijska cena z DDV:
    od 65,55 €
    Brisača FIN Energie 95x38
    FRIZERSKE BRISAČE - ODPORNE NA BELILO
    Cena z DDV:
    5,95 €
    Cipresa eterično olje (CT Cupressus sempervirens)
    Cupressus sempervirens
    Cena z DDV:
    6,14 €
    Sivka eterično olje (CT Lavandula angustifolia)
    Lavandula angustifolia
    Cena z DDV:
    8,84 €
    Piškotki za analitiko
    Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
    Piškotki za družabna omrežja
    Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
    Piškotki za komunikacijo na strani
    Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
    Piškotki za oglaševanje
    So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
    Kaj so piškotki?
    Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih